Mrazicí boxy

Mrazící boxÉra zmrazování potravin začala už ve 30. letech minulého století, ale od nepaměti se potraviny chladily, aby se uchovaly co nejdéle čerstvé. Ve výrobě potravin pomáhají mrazicí boxy. Jde o velmi rychlé zmrazení, při němž se tvoří drobné krystalky ledu, které živočišné či rostlinné buňky poškodí co nejméně. Při rozmrazení má potravina téměř shodné vlastnosti jako před zmrazením. Mrazicí boxy v kategorii chlazení jsou vhodné u zpracovatelů masa a při výrobě dalších potravin, v restauračních zařízeních a zázemích jídelen.

Potraviny se zmrazují metodou rychlého zmrazení

Mrazicí boxy využívají technologii rychlého poklesu teploty. To umožňuje vysoký výkon chladicí jednotky a intenzivní proudění vzduchu. Potraviny se tak rychle zmrazují při teplotě -40 stupňů Celsia, což zaručuje zachování původní struktury potraviny a znemožňuje rozvoj baktérií i přežití případných parazitů. Mrazicí boxy, které slouží k udržení ve zmraženém stavu, mají teploty nižší než -18 stupňů Celsia, obvykle až -27 stupňů Celsia. Ale i při takových teplotách vydrží potraviny jen určitou dobu. Například ryby mohou být zmražené nejdéle 4 měsíce, ovoce 8 až 12 měsíců, vepřové maso 8 měsíců, telecí a hovězí maso nejdéle 12 měsíců.

Mrazicí boxy mají speciální dveře s klikou proti náhodnému uzavření

Dodáváme a montujeme mrazicí boxy nejrůznějších velikostí do jakéhokoli prostředí. Základem jsou sendvičové panely s mimořádnými izolačními vlastnostmi, které se pospojují zámky nebo stylem drážka-pero. Důležité je, aby pro umístění existovala dostatečně rovná plocha. Vnitřní vybavení mrazicích boxů pak tvoří regály, pojezdové dráhy či háky. Mrazicí boxy jsou vybaveny speciálními mrazicími dveřmi s bezpečnostní klikou pro případ náhodného uzavření dveří. Mají vždy samostatný přívod elektrické energie se samostatným jištěním. Požadavkem pro mrazicí boxy je dostatečné osvětlení v celém prostoru. Objednejte si dodávku mrazicích boxů u nás.