Jak vybrat tepelné čerpadlo

Pokud jste se rozhodli investovat do pořízení tepelného čerpadla, je to správná volba, protože jeho provoz je několikanásobně levnější než u jiných zdrojů tepla. Ale vzhledem ke značné investici do tohoto topení se vyplatí zvolit správný typ tepelného čerpadla. Je nutné vybírat nejen podle vašich možností, ale i podle výkonu, aby zařízení pokrylo energetické potřeby vašeho domu. Některé typy čerpadel jsou výhodné i proto, že v létě fungují jako klimatizace.

Tepelná čerpadla typu vzduch/voda se hodí i do chladnějších oblastí

Dříve se tvrdilo, že tepelné čerpadlo je nutné vybírat podle toho, kde je objekt umístěn. Zda v horské oblasti, kde je chladnější a vlhčí podnebí, nebo v nížině, kde jsou teploty celý rok vyšší. Ale tepelné čerpadla typu vzduch/voda, která měla původně v chladných horských oblastech o něco vyšší nároky na spotřebu elektrické energie, jsou dnes stejně vhodná jako čerpadla země/voda. Výstavba teplotně dobře izolovaných domů, tzv. nízkoenergetických objektů totiž tuto nevýhodu prakticky odstranila. Pro vytápění dobře izolovaných objektů už není potřeba ohřát otopný systém na tak vysoké teploty jako dříve. V našem teplotním pásmu se zařízení typu vzduch/voda využívá daleko častěji než typ země/voda, který je velmi drahý.

Výkon čerpadla musí odpovídat požadavkům vašeho domu

Když vybíráte vhodné tepelné čerpadlo, držte se některých zásad. Vyvarujete se pozdějších komplikaci. Nekupujte tepelné čerpadlo samostatně, ale vždy s kompletní dodávkou, tedy projektem, montáží a uvedením do provozu. Ověřte si, zda výkon tepelného čerpadla odpovídá požadavkům vašeho domu. Výkon tepelného čerpadla by měl vyrovnat 50 až 100 % tepelné ztráty při nejnižší místní výpočtové teplotě. Pro Česko je tato hodnota -15 stupňů Celsia, ale v nížinách je nižší. Vyberte si správný typ i výkon tepelného čerpadla. Naše firma dodává a montuje tepelná čerpadla typu vzduch/voda značek Toshiba a Daikin, která jsou úsporná i v chladnějších oblastech.

Napište nám a my vám připravíme cenovou nabídku na míru. Zcela bez závazků.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů.



Partneři

logo-toshiba logo-daikin logo-lg logo-niccons logo-aspen hitachi-logo