Kolik tepelné čerpadlo ušetří

Dokážete si představit, že byste změnou topení ušetřili tolik peněz, že byste si mohli za 10 let koupit nové auto? Samozřejmě, že ne zrovna BMW. Je to možné, když například drahý elektrický kotel vyměníte za tepelné čerpadlo vzduch/voda. Roční úspora může činit 45 až 55 %. Už za 2 až 4 roky tuto investici splatíte a pak už z ní máte jenom zisk. Zvlášť, když pro toto ekologické vytápění máte levnější tarif za elektřinu. Spočítejte si, jaké auto si za 10 let můžete dopřát. A to i v případě, že máte úsporné podlahové vytápění a ohříváte i vodu v bazénu. Vývoj moderních topných systémů, které v zimě hřejí a v létě zajišťují chlazení, kráčí dopředu mílovými kroky.

Dnes můžete stavět jen energeticky úsporné domy

Účinnost tepelných čerpadel souvisí i s vývojem moderních izolačních systémů, které dokáží zabránit úniku tepla. Jestliže se před pár lety ještě stavěly domy se spotřebou nad 160 kWh na metr čtvereční, dnes už to není možné. Díky moderním izolacím se zateplují starší domy a roste význam výměny starého za nové topení. Kdo by nechtěl ušetřit za rok 20 až 40 tisíc korun jen kvůli tomu, že vyměnil staré topení za tepelné čerpadlo a objekt zateplil? Z dnešního hlediska hodnocení energetické náročnosti budov už je možné stavět jen domy, jež splňují nejméně energetickou třídu C, která byla dříve označována jako třída úsporná. Dnes už každý nový nebo rekonstruovaný dům dostane svůj energetický průkaz, z něhož lze také vyčíst, jaké jsou náklady na jeho provoz.

S tepelným čerpadlem máte 4/5 tepla zdarma

Moderní a vysoce účinná tepelná čerpadla vzduch/voda, která dodává a montuje naše firma, jsou schopny na dodanou 1 kWh elektrické energie vyrobit 5 kWh tepla. A to jsou jednoduché počty. Zaplatíme pouze 1/5 energie, 4/5 energie jsou zdarma. Tepelná energie je v tomto případě v okolním vzduchu. A díky neustálé modernizaci se dá získat stále levněji. A už dávno neplatí, že tepelná čerpadla vzduch/voda jsou vhodná jen do teplých oblastí. Vyberte si některý z našich systémů.

Napište nám a my vám připravíme cenovou nabídku na míru. Zcela bez závazků.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů.



Partneři

logo-toshiba logo-daikin logo-lg logo-niccons logo-aspen hitachi-logo